Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

AMD går på Nvidia igen

PhysX kommer inte vara viktigt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nvidia visade förra veckan upp sina nya grafikkort, vilka de gett kodnamnet fermi, och sade bland annat att de nu kommer inrikta sig på GPGPU med CUDA. Dessutom så pratades det en hel del om PhysX, vilket är företagets fysikacceleration för spel.

AMD var dock snabba med att kontra Nvidia genom att säga att avsaknaden av PhysX på system som innehåller Radeon-grafikkort inte kommer vara något problem. Detta är på grund av att PhysX inte kommer att vara viktigt i framtiden.

Att Nvidia valde att avaktivera PhysX-funktionen i sina GeForce-kort när de används tillsammans med Radeon-kort eller andra grafikkort är inget AMD oroar sig för. De tror istället att det kommer öka intresset för DirectCompute och OpenCL och att Nvidias egna PhysX snart kommer att försvinna.

AMD anklagar också Nvidia för att inte agera i spelarnas bästa intresse genom att agera på det här sättet då de avaktiverar PhysX. Att inte kunna använda PhysX är inget som gynnar de som spelar. AMD säger att det skiljer väldigt mycket på vad de säger och vad de gör. De säger att de agerar i spelares bästa intresse men att agera på det här sättet är raka motsatsen.