RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
50.0°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.5°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Nvidia attackerar Intel igen

Uppskjutning av USB 3.0 till 2011 är dåligt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Lite då och då ser vi företag hoppa på och göra uttalanden om andra företags agerande och nu är det Nvidias som uttalat sig om Intels agerande angående USB 3.0.

Under förra veckan kom det ett rykte att Intel tänker skjuta upp integrationen av USB 3.0 i sina chipset till 2011. Det gavs dock ingen anledning för detta men det skulle innebära en försening av USB 3.0 genom i stort sett hela marknaden.

Nvidia å sin sida säger att deras egna nForce-chipset alltid varit snabba med att utnyttja nya och innovativa funktioner, bättre än vad Intels egna chipset gjort. Nvidia kommer dock inte att tillverka några chipsets för Intels nya processorer eftersom de inte fått licens för hela plattformen.

Intels egna chipsets har dock alltid varit bättre än Nvidias nForce när det gäller stabilitet av systemet men nForce har haft bättre överklockningsmöjligheter. Nvidia hävdar att deras chipset tvingade Intel att innovera när det gäller nya funktioner. I och med att Nvidia inte tillverkar några chipsets för Intels nya processorer anser de att avsaknaden av konkurrens gör att Intel kan göra som de vill med USB 3.0 och det verkar som att Intel inte tycker det är nödvändigt i nuläget.