Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
41.8°
+
Roger Åberg
0
Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
43.9°
+
André Stray
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

Nvidias Fermi blir försenad

Dyker inte upp förrän nästa år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Som jag sagt tidigare den här veckan så handlar väldigt mycket nyheter om Nvidia i nuläget och det verkar inte direkt ta slut. Nvidia har sedan tidigare beräknats lansera sina nya GeForce-grafikkort baserade på Fermi-arkitekturen mot slutet av året men så blir dock inte fallet.

Nvidia har nu bekräftat att Fermi-korten blir försenade till 2010. Fermi kommer bestå av tre olika produkter, GeForce, Tesla och Quadro och kommer att lanseras i början på 2010 istället, någon gång under första kvartalet.

Det betyder ju också självklart att leveranser av grafikprodukterna inte kommer att börja förrän inom samma tidsperiod också. Vissa spekulationer säger att Nvidias nya GeForce-grafikkort kanske inte dyker upp i butik förrän till maj nästa år.

Något som kanske kan ses som en fördel just nu, eller i alla fall inte som en nackdel, är att tillverkningen av 40 nm-chip är låg just nu så även om korten skulle lanseras så skulle tillgången antagligen vara låg, precis som med många av AMDs nya Radeon HD 5000-seriens grafikkort.