RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
53.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.9°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

Priset på DRAM kommer antagligen sjunka i december

Allting tyder på det

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Priset på DRAM-moduler har gått kraftigt uppåt under de senaste månaderna men under nästa månad kan vi få se en ändring i den trenden, något som också spekulerats om redan då priset av DRAM började gå upp igen.

Ryktet säger nu att tillverkare i Taiwan kan komma att ändra priset på grund av säsongen och koreanska tillverkare pratar öppet om att sänka priset på DRAM för att öka leveranser.

Spotpriset på DRAM brukar sjunka i juletider och det här året finns det heller ingenting som säger att trenden skulle ändra på sig eller förhindra stora prissänkningar. Den taiwanesiska regeringen har också varit oroliga över fallande DRAM-priset men har ännu inte lyckats ena landets tillverkare i det planerade statliga företaget.

Priset i dagsläget ligger på 2,45 dollar för ett 1 Gb DDR2-chip och 2,89 dollar för ett 1 Gb DDR3-chip. Vi får väl se hur långt det kommer att sjunka men det kommer säkerligen bli lägre än vad det är idag. I jämförelse så kostar en 2 GB DDR2-modul idag 3 gånger så mycket som samma period förra året på den taiwanesiska marknaden.