Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
20.1°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
43.7°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
84kg
+
Roger Åberg

Acer beställer Ion 2 från Nvidia

Förhoppningsvis kommer riktiga produkter inte dröja länge

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Flera enheter som inkluderar Nvidia Ion-plattform som kompletterar Intel Atom-processor är på väg ut på marknaden just nu men ett företag har redan börjat tänka på framtiden, enligt Digitimes. Datortillverkaren Acer har nämligen redan lagt flera ordrar på Nvidias uppföljare till plattformen, Ion 2.

Nvidias andra generation av Ion-plattformen kommer enligt källor ha stöd för inte bara Intels andra generation av Atom-processorer utan även processorer från andra tillverkare. Vi vet ju sedan tidigare att de nya Atom-processorerna kommer att ha en inbyggd grafikkärna och då kan Ion-chipsetet verka lite överflödigt med ytterligare en grafikkärna. Nvidia säger dock att Ion 2 mer kommer likna ett diskret grafikkort än integrerad grafik.

Frågan är nu bara när produkter kommer att dyka upp på marknaden då Nvidia har utlovat en generation av Ion-plattformen med stöd för mer än Intels Atom ända sedan april förra året. Nu när Acer bestämt sig för att använda Ion 2 så bör nog andra tillverkare följa efter och förhoppningsvis så kanske riktiga produkter inte är så långt borta.