Microsoft presenterar Surface Book 2
Kommer i 13,5" och 15" 
44.1°
+
André Stray
0
Hejdå John Dunsworth
Trailer Park Boys-skådespelare död vid 71 års ålder 
30.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
79kg
+
Roger Åberg

Kommer Microsoft att byta ut Ballmer?

Newsweek med flera tror på det

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Såhär mot slutet av året brukar det ju komma en del rykten om vad som ska hända nästa år och här kommer ett till som handlar om Microsoft.

Newsweek spekulerar nu i om Microsoft kommer att byta ledare och göra sig av med sin VD, Steve Ballmer, under nästa år. Grunden till spekulationen ligger i att de tycker att Ballmer inte riktigt levererat det som han borde under tiden på VD-posten. De tycker att ända sedan Bill Gates tog sitt avsked så har Microsoft förlorat lite av den image de hade tidigare.

Tittar man tillbaks under juletiderna de senaste tio åren så har Ballmers fingrar vart med i spelet på företagets största snedsteg. Microsoft Vista får väl sägas ha varit företagets största fiasko och aktien är endast värd hälften nu av vad den en gång var. Ballmer lyckades också missa storheter som internetsök, mp3-spelare och musik online.

Han missade också att Apple och Google gick in på Microsoft territorium i det mobila segmentet.

Steve tog dock över efter att ekonomin tagit en smäll och Gates hade en hand med i spelet om vilken riktning företaget skulle ta de senaste tio åren. Newsweek tror dock han ändå åker ut snart då Microsoft gått från att ha varit ett skrämmande företag till lite av ett skämt.