Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

A-DATA förutser dålig tillgång på DRAM

Kommer gälla under hela 2010

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Någon gång under oktober månad förra året så var det flera analytiker som tippade på att priset av DRAM, som stigit ganska kraftigt under sommaren och hösten, inte skulle hålla i sig mer än till efter julsäsongen. Senare under december månad så kom nya rapporter att det skulle bli brist på DRAM under andra halvan av det här året.

Nu kommer ännu fler rapporter och den här gången är det en av tillverkarna själva, nämligen A-DATA, som säger att priset på DRAM antagligen inte kommer sjunka på ett bra tag. Simon Chen från A-DATA, tror att tillgången på DRAM kommer vara låg under hela det här året på grund av att minnestillverkare har hållit ner sin produktionskapacitet under de två gångna åren. Detta gör att de inte kommer hinna med den ökande efterfrågan under 2010.

Det är heller inte så troligt att minnestillverkarna är villiga att öka produktionen i en väldans fart, då de är rädda för att återupprepa misstaget som ledde till de väldigt låga priserna under 2008 och 2009. Chen säger dock att han inte förväntar sig att priset av DRAM kommer stiga i rask takt, vilket man får säga ändå är positivt för oss konsumenter även om det stigit ganska mycket redan.