Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
45.7°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
43.7°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
91kg
+
Roger Åberg

Intel gör ett mycket bra fjärde kvartal

Även ett bra år trots många motgångar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Efter allt som hänt med Intel under det senaste året så skulle man kunna tro att det kanske inte gått så bra för företaget då de nyligen betalade en stor summa till AMD i en uppgörelse mellan parterna och de böter de fick från EU under andra kvartalet i år. De har även stött på nya anklagelser från FTC på den amerikanska marknaden.

Trots detta så rapporterar Intel ett väldigt starkt fjärde kvartal och även ett starkt år överlag. Företaget rapporterar att de gjorde totalt 10,6 miljarder dollar i intäkter av vilket 2,3 miljarder dollar var vinst under fjärde kvartalet. Jämför man med förra året så är detta en uppgång med hela 875% under samma period 2008.

Tittar man på hela året så har Intel dragit in 35,1 miljarder dollar i intäkter och en genomsnittlig vinst på 4,4 miljarder dollar över hela året.

Intel förväntar sig att 2010 kommer att vara ännu bättre med lanseringen av många nya plattformar som den nya Pine Trail med nya Atom-processorer men även de 32 nm Westmere-baserade Clarkdale och Arrandale-processorerna för de bärbara och stationära datorsektorerna.