Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
50.9°
+
Emmy Zettergren
Elcykeln som ska klara 38 mil på en laddning
Mer än de flesta elbilar 
41.0°
+
Roger Åberg
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Facebook Master Password var en gång i tiden "Chuck Norris"

Kunde logga in på alla konton på sidan

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

En anställd vid webbsidan Facebook har berättat något väldigt intressant i en intervju. Han avslöjade nämligen att en gång i tiden så var master password för hela Facebook "Chuck Norris", vilket kunde användas för att logga in på alla konton på hela sidan.

Den anställde, som man kan förstå vill vara anonym, säger att det finns ett internt system där man kan logga in på alla konton, om så skulle behövas. Det har också hänt att flera avskedats för att de rotat runt där de inte skulle, för om de går in på ett konto måste de ha ett skäl som ska vara försvarbart. Han berättar också om att i stort sett allt sparas på sidan hos företaget i en databas och policyn hur den här datan hanteras ändras hela tiden.

Det har diskuterats en hel del om säkerheten på Facebook och huruvida man ska lägga ut sitt privatliv till allmän beskådning. Jag tycker väl dock att med ett huvudlösenord som "chuck norris" så känns det som att säkerheten är obefintlig på facebook och det man lägger ut där är sådant man annars skulle kunna vara utan, eller sånt man inte bryr sig om hur det används.

Något som också borde vara ganska välkänt är att Facebook lägger beslag på äganderätten till allt som ligger på deras webbsida, så länge du har ett konto där. Man skulle väl kunna utfärda en liten varning för de som inte redan var medvetna om det så bli inte förvånad om du ser ditt eget privata material dyka upp i de mest osannolika sammanhang.