Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Microsoft drog in rekordintäkter under Q4 förra året

Företaget säger att det är tack vare Windows 7

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vi har hört hur det gått för både Intel och AMD under fjärde kvartalet 2009 samt under hella förra året och nu har det blivit dags för Microsoft att redovisa lite hur deras finanser ser ut.

En stor hjälp för företaget, som vi redan vet sedan tidigare rapporter, har varit Windows 7 som lanserades i slutet av oktober förra året. Microsoft rapporterar att de dragit in rekordstora intäkter av 19,02 miljarder dollar, en ökning med 14 % jämfört med samma period föregående år, och en vinst på 6,66 miljarder dollar under fjärde kvartalet förra året. Detta är tack vare den stora efterfrågan på Windows 7, enligt företagets CFO, Peter Klein.

Microsoft säger att de har sålt över 60 miljoner licenser av Windows 7 under förra kvartalet och därmed blir operativsystemet det snabbast säljande i historien. Även om Microsoft, tillsammans med alla andra, helst vill glömma bort Vista så gick det ändå ganska bra för företaget direkt efter den lanseringen också. De drog under det kvartalet in 14,40 miljarder dollar och fjorde en vinst på 4,93 miljarder dollar, vilket då var rekord för företaget.