Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
33.0°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.1°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
87kg
+
Roger Åberg

Skola spionerade på elev genom webbkamera

Den bärbara datorn tog foton i hemlighet

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

I USA verkar man ha ett behov av att kontrollera allt. Det har skrivits mycket om att skolor kontrollerat sina elevers facebook-sidor och även stängt av vissa som skrivit kanske inte så snälla saker om sina lärare.

Under förra veckan rapporterades det också om en väldigt speciell sak. En skola i USA hade gett sina elever en bärbar dator, vilket i och för sig inte är så ovanligt. Vad som dock är lite ovanligare är att de använde den inbyggda webbkameran i en av datorerna för att "spionera" på innehavaren.

Det hela uppdagades då skolan anklagade eleven för olämpligt beteende i hemmet och visade upp bilder från datorns webbkamera som bevis. Skolan har nu givetvis också blivit stämd för hela incidenten, eftersom de inte informerat föräldrana att detta kunde ske eller att de inte heller försökt få tillstånd.

Skolan verkar inte heller försöka förneka anklagelserna. De säger att mjukvaran som användes var till för att kunna få tillbaks stulna datorer. Rektorn på skolan har dock bett om ursäkt och sagt att de inte längre använder bilder eller webbkameror för att övervaka elever.