Regeringen vill skynda på forskning om antibiotika
Kan komma att ge pengar till läkemedelsindustrin 
43.5°
+
Emmy Zettergren
0
Ny version av AlphaGo tar över rollen som mästare i spelet Go
Har dessutom lärt sig själv 
41.9°
+
Emmy Zettergren
0
Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang
Tar hjälp av crowdfunding 
77kg
+
Bobby Green

I4i vinner även överklagandet från Microsoft

Domslutet står nu fast

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Efter att Microsoft förlorade i rätten mot i4i under slutet av förra året så bestämde de sig tillslut för att överklaga domen, vilken effektivt betydde att de var tvungna att sluta sälja Microsoft Office 2007 på grund av patentintrång.

Nu har även överklagningen avslutats och domstolen har beslutat att det tidigare domslutet förblir, vilket alltså ger rätt åt i4i samt att Microsoft tvingas betala böter av totalt 240 miljoner dollar till i4i.

Domstolen sade att en jury skulle ha kommit fram till beslutet att Microsoft avsiktligt inkräktat på patentet, baserat på de bevis som lades fram vid rättegången. Det kom också fram att anställda vid Microsoft varit närvarande vid i4is demonstration av mjukvaran samt att de fått försäljningskit för mjukvaran. Detta och flera andra bevis antyder att Microsoft mycket väl var medvetna om patentet.

Microsoft har nu också tagit bort den funktion ur Office Word 2003 och 2007 som inkräktade på i4is patent vilket tillät användare att skapa dokument med "custom XML".