Det här är Polestar 1!
Den roligare versionen av Volvo... 
59.5°
+
Roger Åberg
0
Öresundstågen slutar med gratis WiFi
Det fungerar för dåligt helt enkelt 
32.1°
+
Frode Wikesjö
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

HP och Dell kanske överger 10"-netbooks

Skiftar fokus till 11,6"-modeller

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Den taiwanesiska nyhetssidan Digitimes rapporterar att de två stora amerikanska datortillverkarna, Dell och HP, ska skära ner eller möjligen lämna det stora netbook-segmentet på 10"-modeller till förmån för de något större 11,6"-varianterna.

Dessutom så verkar det som att de två tillverkarna överväger att gå över till AMDs netbook-plattform, då Intels nya Pine Trail-plattform inte visar sig har lika stora marginaler när det gäller vinst.

Det kan alltså betyda att vi får se flera modeller med AMDs Neo-processor och integrerad Radeon-grafik i 11,6"-segmentet av netbooks, vilket verkar väldigt intressant.

Ett sådant här steg vore inte helt otroligt då de tidigare 7" och 8,9"-standarderna ganska fort övergick till 10". Jag skulle tro att det som stör mest är upplösningen av skärmen, samt att det nog tar lite tid för vanliga användare att vänja sig vid små tangentbord.

Detta betyder dock inte att 10"-segmentet kommer försvinna helt och hållet för det finns ju fortfarande andra tillverkare kvar där, bland annat Asus, Acer och MSI.