Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.2°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

WiMAX 2 blir andra generationens mobila 4G nät

Kommer ge hastigheter upp till 300 Mbps

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

WiMAX har ganska precis börjat att rullas ut runtomkring i världen och börjar bli ganska vanligt i Europa, men redan så början man prata om WiMAX 2 som efterträdare.

WiMAX 2 kommer alltså att bli den nya specifikationen för WiMAX och kommer att följa 802.16m standarden och tillhör alltså 4G. Tjänsten kommer att kunna öka hastigheter i de mobila näten upp till 300 Mbps och har dessutom lägre latency än den nuvarande WiMAX-standarden samt att den kommer ha högre kapacitet för tjänster som VoIP.

Företag som just nu arbetar med att utveckla WiMAX 2 är bland andraAlvarion, Beceem, GCT Semiconductor, Intel, Motorola, Samsung, Sequans, XRONet och ZTE. De arbetar med att få ut utrustning så att operatörer ska kunna erbjuda snabbare hastigheter till sina kunder med WiMAX 2. Det inkluderar bland annat USB-modem och MIDs.

Det verkar också som att WiMAX börjar bli populärt bland konsumenter och vissa operatörer rapporterar att det finns användare som konsumerar upp till 7-10 GB per månad i de mobila nätverken.