RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.2°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Dålig tillgång på Intels 32 nm processorer

Kan innebära dålig tillgång på vissa bärbara datormodeller

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel sade tidigare under månaden att företagets 32 nm produktionsteknologi har varit den snabbast tilltagande hittills i industrin. Det verkar dock vara lite problem då efterfrågan på processorer som tillverkas på 32 nm med integrerad grafikkärna är väldigt stor och tillgången är låg.

Den låga tillgången på Core i5 och Core i3-processorer uppdagades först under mars månad och den har förvärrats nu under april. Speciellt gäller det Intels Core i5-430M, i3-330M och i3-350M processorer. De finns i nuläget inte tillgängliga hos alla OEM:er samt vissa mindre tillverkare av speldatorer.

Det ser dock lite olika ut på den bärbara och den stationära marknaden. Den bärbara har varit väldigt livlig medan den stationära har varit ganska lugn. I Europa har priset på stationära Core i-processorer i butik legat lågt så trycket från OEM:er på de stationära processorerna har varit ganska lågt också. Dessutom har Core 2 Duo E8400 legat kvar på marknaden länge på marknaden vilket också minskat trycket på de nyare modellerna.

Intel själva tror dock att tillgången på 32 nm processorer kommer öka de kommande veckorna.