GTA animerat i grym LEGO-video
Visa inte det här för kidsen 
42.0°
+
Emmy Zettergren
0
Ubisoft får stöd från sina aktieägare
I kampen mot Vivendi 
43.7°
+
Emmy Zettergren
0
Skateboards designade av Felipe Pantone
Endast 100 stycken tillverkas 
80kg
+
Bobby Green

Nvidia säger att Moore's lag är död

Framtiden ligger istället i produkter gjorda för parallel computing

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Något som diskuterats genom åren är hur länge Moore's lag kommer att gälla och gång efter gång så har den visat sig stämma.

Moore's lag innebär att antalet transistorer i processorer fördubblas för varje år som går. Det är också en av grundstenarna i Intels företagsverksamhet och Gordon Moore var en av grundarna av Intel.

En av Nvidias chefer, Bill Dally, argumenterar nu dock för att Moore's lag är död. Vad är det då som är så viktigt egentligen med ett sådant uttalande kan man undra.

Dally säger inte helt förvånande att lösningen för att föra prestandan framåt i samma takt nu istället är att satsa på parallel computing, vilket är något som Nvidia satsar hårt på just nu med CUDA och allt annat som de tjatat om de senaste två åren.

Att satsa på dual/quad/hex-core processorer är enligt Dally inte tillräckligt effektivt och liknar det vid att försöka bygga ett flygplan genom att sätta vingar på ett tåg. Det enda som kommer fungera i framtiden är energisnåla produkter som är byggda för parallel computing, vilka kommer kunna fördubbla prestandan vartannat år.