RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.4°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

AMD och Acer säger att det är för tidigt för 3D

Brist på standarder är ett problem

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Idag blir det mycket AMD-nyheter och vi fortsätter med ett gemensamt uttalande från Acer och AMD. De båda företagen har gemensamt sagt att de tycker att den nya 3D-vågen som är sagd ska komma i år är något tidig.

Acer sade dock att 3D är en av de fyra nyckelteknologier som företaget nu undersöker för att växa som företag, förutom HD, touch och ökad batteritid. Gianpierro Morbello, Marketing och Branding VD för Acer Group, sade att 3D är en viktig teknologi och Acer kommer självklart att använda sig av den. Det som dock saknas idag är standarder för olika enheter att prata med varandra.

Han pekade på till exempel aktiva glasögon från till exempel Nvidia, Samsung och Panasonic, medan andra anväder passiva polariserade linser i sina 3D-glasögon. Acer vill inte lägga allt krut på den ena tekniken bara för att se den andra vinna, ungefär som med HD DVD och Blu-ray.

AMD tar samma ståndpunkt där Nigel Dessau också ser konkurrerande standarder i stereo 3D-formatet. Dessau sade att det bästa sättet att få fram ett format som vinnare som alla kan ge stöd åt är genom samarbete med partners.