Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
31.5°
+
André Stray
0
Rykte Northvolts batterifabrik etableras i både Skellefteå och Västerås
Tillverkning i Skellefteå och utveckling i Västerås 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
84kg
+
Roger Åberg

Acer vinner på HP, ASUS går om Toshiba

Det rör sig lite i topplistan

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under det senaste halvåret har vi hört rätt så tuffa och djärva uttalanden från Acer om hur de ska bli den största datortillverkaren i världen. Nyligen lyckades de bli nummer ett inom det bärbara datorsegmentet när det gäller antalet levererade datorer och nu kommer en ny rapport som säger att de tar in ännu mer av det försprånget som HP har.

Ända sedan datorindustrin skapades har det varit ett amerikanskt företag som legat i topp men Acer utgör nu ett stort hot. Även en annan taiwanesisk tillverkare klättrar upp på listan och det är Asus, skaparen av den första netbooken och därmed en helt ny trend inom den mobila datorindustrin för ett par år sedan. De gick om Toshiba och ligger nu femma på världsrankingen.

Asus har lyckats öka sina globala leveranser med hela 78,5 % jämfört med samma period förra året och när det gäller Acer har de ökat med 31,6 % under samma tidsperiod. Det kanske inte är så konstigt då det gått bra för hela PC-marknaden som gått upp med 20,7 % i snitt när det gäller levererade produkter. Det betyder alltså att även HP och Dell gått framåt men inte lika mycket vilket har gjort att de förlorar marknadsandelar.