m
r
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.5°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
80kg
+
Bobby Green

Datorer med Ubuntu försvinner från Dells hemsida

Företaget hävdar att de gör om i systemet

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Dell har gladeligen förespråkat Ubuntu som ett alternativ till Microsoft-baserade operativsystem men företagets stationära och bärbara produkter med det Linux-baserade operativet har försvunnit från hemsidan. Dell hävdar dock fortfarande att de ännu inte övergett Ubuntu.

Enligt en talesman från Dell som pratat med PC Pro om det inträffande så säger han att företaget nu gör lite ändringar i sina webbsidor men att system fortfarande finns tillgängliga via telefonförsäljning. Det är dock bara produkter som är riktade mot konsumenter som försvunnit och angående detta säger Dells talesman att datorer som riktar sig mot företag ligger i ett annat segment.

Talesmannen kunde inte bekräfta när datorerna kommer att återvända till företagets hemsida men han sade att det här beslutet inte är permanent och att Dell inte har övergett datorer med Ubuntu. Han säger dock att datorer med Ubuntu inte haft så stor framgång att fånga en stor publik och kommer därför att flyttas från huvudsidorna då de riktar sig mot en mer specialiserad grupp.

Det är dock lite konstigt att företaget inte nämner någonting om detta på sin webbsida. PC Pro påpekar också att enligt Dells eget råd så lämpar sig en dator med Ubuntu endast för de som inte planerar att köra eller använda Microsofts Windows. Den riktar sig mer till de som är intresserade i open source programmering, men det känns som en lite konstig beskrivning av operativsystemet.

Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.9°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbar dubbar Star Wars på skånska
ArgaSkånskaMän gör det igen! 
42.9°
+
André Stray
0
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
46.1°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.7°
+
Roger Åberg
0