Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
31.5°
+
André Stray
0
Rykte Northvolts batterifabrik etableras i både Skellefteå och Västerås
Tillverkning i Skellefteå och utveckling i Västerås 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
84kg
+
Roger Åberg

BFG Tech försökte sälja Radeon-kort innan de drog sig ur

Gick dock inte så bra

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Igår skrev jag om att BFG Tech slutar att ge garanti på sina grafikkort efter att de dragit sig ur grafikkortsmarknaden, trots att de ska ha en livstids garanti på sina produkter. Nu kommer det lite mer information om BFGs uttåg ur marknaden och det verkar som att företaget undersökte möjligheten att även börja sälja grafikkort från AMD.

PC Prespective skriver om att BFG Tech tittade på möjligheten att lansera grafikkort baserade på AMDs senaste Radeon HD 5000-serie och har dessutom bildbevis på att en kinesisk OEM-tillverkare hade testexemplar klara av grafikkorten med företagets märke.

BFG hade endast behövt marknadsföra korten och köra support i ett partnerskap med OEM-tillverkaren. Tillverkaren hade sedan stått för produktion och paketering. Paketering var annars något som BFG, precis som EVGA, stått själva för.

En liten skara kort tillverkades och när AMD frågade vem korten skulle till svarade OEM-tillverkaren att det var för BFGs räkning. AMD sade dock att BFG inte var en licensierad partner och inte fick sälja företagets grafikkort. OEM-tillverkaren fick då givetvis panik och hörde av sig till BFG endast för att få reda på att marknadsföringspersonalen blivit sparkade. Nu sitter de alltså på ett gäng kort de inte kan sälja och undersöker nu möjligheter att bli av med dem.