Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.0°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
82kg
+
Roger Åberg

AMD tänker plocka bort ATI som märke

Nu är det i stort sett klart

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Ett rykte dök upp för litesedan att AMD kanske skulle göra sig av med sitt grafikkortsmärke, ATI, och istället marknadsföra alla produkter under märket AMD.

Nu har nya logotyper dykt upp för kommande produkter och de kommer endast att ha "Radeon"-märkte då ATI försvinner helt och hållet, vilket ett märke som har funnits i 25 år. Den nya logotypen ska tilltala både de som spelar datorspel och som köper de dyrare grafikkorten samtidigt som vanliga konsumenter, vilka är potentiella köpare av prestandalösningar som ökar hastigheten i deras applikationer.

Att ATI försvinner markerar AMDs intention att ena produktlinjer inom företaget. Med detta vill företaget också lägga mer fokus på de kommande produkterna inom Fusion-produktlinjen, där man smälter samman CPU och GPU till en produkt.

Märket kommer nog dock att saknas av de som tidigare köpt högpresterande produkter då det förknippas med hög kvalité, prestanda osv. Vissa personer, som vill vara anonyma, som redan sett de nya logotyperna tycker dock att det inte gör så mycket. En sade till och med att han inte tänkte på att ATI egentligen skulle stå bredvid Radeon.