Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Budgetgrafikkort kan försvinna från marknaden

Analytiker säger sitt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD sade för inte så längesedan att det alltid kommer finnas utrymme för budgetgrafikkort även efter det att Fusion-processorerna har lanserats. Det finns dock vissa som inte är eniga om det faktumet och de flesta analytiker tippar på att de kommer vara borta redan under 2012.

De kommande Fusion-processorerna kommer antagligen vara den bästa och mest prisvärda lösningen när det gäller bärbara datorer. Dessutom så vet vi sedan tidigare att bärbara datorer håller på att ta över marknaden från stationära datorer och ökar sin marknadsandel för varje kvartal.

Ontario kommer bli AMDs första Fusion-processor, vilket innebär CPU och GPU i samma kapsel. Intel har redan lanserat sina varianter med integrerad grafik i och med Core i3 och i5 och de gör säkert redan nu en del skada på budgetgrafikkort i den marknaden.

När Sandy Bridge kommer ut från Intel kommer läget bli ännu värre då grafikkärnan i de processorerna ska vara ännu bättre. Tidiga benchmarktester visar att den skulle kunna ersätta budgeterbjudande från både AMD och Nvidia, även om den är något slöare fortfarande.