Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Vad vill vi egentligen ha från tablets?

Tyck till själv i kommentarfältet!

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

En ny trend startades tidigare under året inom datorindustrin med lanseringen av Apples iPad. Det nya segmentet kommer bokstavligt explodera under de kommande månaderna fram till jul med lansering av otroligt många nya modeller. Frågan är bara vad vi konsumenter egentligen förväntar oss från den här typen av produkter?

Under den senaste månaden har jag tittat ganska mycket på segmentet och i nuläget verkar det finnas två stora typer av tablets som ska komma eller redan finns ute. Den ena typen är den som släpps av företag i västvärlden, vilka nu desperat försöker komma upp med en konkurrent till iPad, de flesta drivna av Android.

Den andra typen är en våg av billiga tablets som kommer från Kina, även där så sitter de flesta på Android men skillnaden är att de drivs av relativt lågpresterande processorer med klockfrekvenser under 1 GHz. De första gick bland annat under namnet apad och är i stort sett en lågpresterande klon av iPad men det har kommit många fler varianter sedan dess.

För min egen del så är jag tveksam till högre presterande tablets, som till exempel iPad, då jag hellre skulle köpa en netbook som jag får till samma pris, eller lägre. Jag känner att jag inte skulle vilja ersätta ett tangentbord med touch-funktion, även om det i och för sig finns möjlighet att ansluta ett tangentbord till de flesta tablets.

Inom kort kommer jag få möjlighet att testa olika varianter av de kinesiskt tillverkade produkterna som kommer ut på marknaden och jag hoppas att jag får den första inom en vecka eller två.

Det som dock är än mer intressant är vad våra läsare tycker om de kommande produkterna och vad ni förväntar er utav dem. Vilka användningsområden ser ni framför er och vad skulle ni kunna tänka er att lägga på en tablet? Ordet är fritt och det är bara att börja skriva i kommentarfältet nedan!