Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
28.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
44.4°
+
Roger Åberg
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
80kg
+
Roger Åberg

PC tillverkare kommer dröja med att använda Light Peak

Finns inget större behov

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel sätter stort hopp till det gränssnitt som företaget själv utvecklar, vilket de tror kommer att ersätta i stort sett alla kablar på marknaden. Lösningen kallar företaget för Light Peak och det är flera som ger teknologin skulden för att Intel är sena med native stöd för USB 3.0 i sina chipset.

EETimes rapporterar nu dock att Intel i sin tur kan få det svårt med Light Peak, när det väl kommer på marknaden. En PC-ingenjör som EETimes talat med tror att det finns de som kommer att börja använda Light Peak direkt, men inte de stora OEM-tillverkarna som Acer, HP och Dell. De kommer inte ha något behov av det.

Tittar man till hur långt Intel kommit med Light Peak så har det inte hänt så mycket sedan företaget lanserade initiativet under IDF 2009. Det har inte bildats någon grupp som ska föra ut specifikationerna till företag, säger IGI Group, men Intel säger dock att komponenter som krävs för implementation av Light Peak ska finnas tillgängliga mot slutet av året.

Ser man till kostnaden så verkar den hamna över Intels beräkningar då implementationen av en port väntas ligga mellan 5-10 dollar medan Intel tidigare lovat 2 dollar per port. Det är också en av de punkter som PC-ingenjören tryckte på, att lösningen är dyr och så stor bandbredd som den ger behövs inte idag för det gör ändå ingen skillnad.