RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.9°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

AMD är inte till salu

Lyssnar dock gärna på förslag

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nyligen så förkom det ett rykte om att Oracle kanske skulle köpa upp AMD men det är något som förnekas av AMDs VD, Dirk Meyer.

Dirk Meyer säger att företaget inte letar efter någon strategisk investerare men att de dock gärna diskuterar potentiella avtal som är av intresse för företagets aktieägare. Det var en analytiker som fällde kommentaren att AMD skulle kunna komma att köpas upp efter att Oracles VD, Larry Ellison, sagt att de letade efter en chipttillverkare för att utöka företaget.

Även om AMD är skulle kunna vara ett tilltalande köp utifrån ett server och HPC-perspektiv så skulle företaget antagligen inte passa in hos Oracle. Större delen av intäkterna hos AMD kommer från konsumenthårdvara och det är en marknad som Oracle antagligen inte skulle ge sig in i.

Det vore därför ganska dumt att slänga ut miljarder dollar för ett företag som AMD och sedan skippa de primära verksamheter som följer med. Dessutom så kan AMDs processorer för servrar tappa popularitet om företaget köps upp och förlorar sin neutralitet.