Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
59.9°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.9°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Lansering av Radeon HD 6000 bekräftat

Kommer under veckan

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det har länge spekulerats att AMD ska lansera sin nya generation av Radeon-grafikkort under oktober månad men under september så rapporterade bland annat digitimes om att lanseringen kunde bli försenad till november.

Nu har dock AMDs VD, Dirk Meyer, bekräftat att lanseringen kommer att ske nu under veckan i ett samtal med analytiker. Hans ord går inte att ta miste på då han rent ordagrant sade att lanseringen av den andra generationens DirectX 11-grafikkort kommer att ske nästa vecka.

Då var det alltså klart, den nya generationen kommer att dyka upp nu den här veckan, eller i alla fall lanseras. Korten kommer nog inte att finnas i butik än på någon månad eller två då Meyer sade att företagets tillverkningspartners inte kommer börja skeppa ut sina produkter förrän mot slutet av kvartalet.

Det verkar dock inte bli någon brist på kort den här gången, vilket var ett problem då Radeon HD 5000-serien lanserades. Nu väntas AMD kunna skeppa iväg hundratusentals enheter och borde tillgodose efterfrågan till en början.