Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
33.0°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.1°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
87kg
+
Roger Åberg

Asus snackar mer tablet

Det blir både "Armdroid" och "Wintel"

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Senast så kom det icke officiell information att Asus skulle vänta till nästa år med att lansera tablets. De talades då också om olika formfaktorer, vilket heller inte hade bekräftats av företaget.

Nu säger dock Asus VD, Jerry Shen, att företaget kommer att börja lansera tablet-modeller redan under december månad i år. De kommer att släppa en hel del olika formfaktorer och det kommer finnas varianter i både 7", 9", 10" och 12" formfaktorerna.

12" modellen kommer att köra Windows, vilket då också medför att den kommer vara baserad på en utav Intels processorer. Om det blir Atom eller någon annan återstår dock att se. Shen sade också att Microsoft uttryckt intresse för att hjälpa till i utvecklingen genom att göra stora förbättringar relaterade till teknologier som touch och användargränssnittet.

Det verkar dock som att mars fortfarande är månaden då de flesta modeller kommer att lanseras och ett par 7"-varianter samt ett par 9"-modeller kommer då att lanseras. Det inkluderar Wi-Fi modeller samt en med telefonfunktion.