Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.6°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

Chipset efter Sandy Bridge får USB 3.0

Senaste ryktet om Intel

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det har pratats en hel del om Intel och USB 3.0. Det senaste ryktet säger att det kommer dröja till plattformen efter Sandy Bridge, innan Intel kommer inkorporera USB 3.0.

AMD har sagt att i och med lanseringen av Llano under nästa år så kommer företagets plattformar att börja ge stöd för USB 3.0. Intel, vilka själva även arbetar på andra lösningar att koppla in externa enheter till datorn, är inte lika pigga på att börja ge stöd åt gränssnittet i sina chipsets.

Ska man tro en rapport från Digitimes så kommer Intel inte att lägga in native stöd för USB 3.0 förrän i plattformen som ska släppas efter Sandy Bridge, vilken nu går under kodnamnet Chief River. Plattformen beräknas introduceras under januari 2012, alltså ett år efter Sandy Bridge.

Det gör att det här ryktet går i linje med de allra första rykten som dök upp om Intel och USB 3.0, vilka sade att Intel inte skulle ge stöd åt USB 3.0 förrän under 2012. Även den här gången så anger Digitimes att källan befinner sig hos moderkortstillverkare.