Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.5°
+
Wille Wilhelmsson
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.1°
+
Emmy Zettergren
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

FTC ändrar avtalet med Intel

Oak Trail kommer inte att ha PCIe i tablets

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

I tisdags den här veckan så tillkännagav Federal Trade Commission i USA att de modifierat avtalet de gjort med Intel och att i det nya avtalet nu står specificerat att Intel inte kommer att använda PCI Express-gränssnittet i de Atom-processorer som riktar sig mot tablets i plattformen som går under kodnamnet Oak Trail.

Det innebär nu att Intel inte kommer ge stöd åt PCI Express-bussen i produkter med Oak Trail-plattformen som skeppas av företaget fram till 13:e juni, 2013 och som är tänkta att användas i fläktlösa netbooks som lanseras fram till 31:a december, 2012.

Oak Trail är baserad på Atom-kärnan och har designats för att användas i lågströms netbooks såväl som tablets. Processorerna väntas vara baserade på Moorestown-arkitekturen (Atom Z600), men borde även ha stöd för PCI Express-bussen.

Den här ändringen kommer antagligen dock inte att göra någon större skillnad då Oak Trail innehåller i stort sett alla kontrollers som systemet behöver och har då ingen större nytta av att koppla till extra via PCIe-bussen.http://ftc.gov/opa/2010/11/intel.shtm