Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
43.5°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

Microsoft erkänner att iPad har en inverkan på netbooksegmentet

Krävdes nog mycket för att erkänna det

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det här kommer kanske inte som en överraskning för vissa men nu har Microsoft i alla fall erkänt att iPad, och antagligen kommande tablet-produkter, utgör en hotbild mot försäljningen av budgetdatorer, eller så kallade netbooks.

Gavriella Schuster från Microsoft har suttit i en intervju med Nick Eaton och det hon sade är svårt att tolkas på något annat sätt. Gavriella sade att netbooks faktiskt nu lider av lanseringen av tablets.

Det ska väl tilläggas att Schuster svarade på en generell fråga om effekten av tablets och inte iPad specifikt. Men eftersom iPad står som ensam vinnare på tabletmarknaden med 95 % av försäljningen är det inte svårt att dra slutsatsen att det är iPad hon talar om, även om det inte är i klartext.

Nu återstår bara frågan om Microsoft själva kan komma fram med en tablet som kan konkurrera med iPad för att ta tillbaks stora delar av marknaden för lågpresterande enheter. Man skulle kunna säga budgetenheter men med tanke för priset på iPad så är den allt annat än "budget".