Microsoft presenterar Surface Book 2
Kommer i 13,5" och 15" 
44.2°
+
André Stray
0
Hejdå John Dunsworth
Trailer Park Boys-skådespelare död vid 71 års ålder 
30.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
79kg
+
Roger Åberg

Intel ska lansera Sandy Bridge under CES-mässan

Var väl i och för sig ganska väntat

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

CES-mässan börjar närma sig, vilken ju ligger i tidigt i januari varje år och hålls i Las Vegas. Nästa års upplaga av mässan kommer säkert bjuda på en hel del intressant och nu när officiell information från Intel har släppts om att Sandy Bridge ska göra ett uppträdande så blev det än intressantare.

Intel säger att de kommer att lansera den nya produktlinjen av processorer den 5:e januari, vilket alltså kommer vara under CES-mässan. Att lansera processorerna precis i början av året verkar också vara ganska vettig strategi för Intel då ryktet säger att 20 % av alla leveranser under första kvartalet kommer bestå av de nya processorerna.

Sandy Bridge ska föra med sig ganska stora förändringar till Intels processorarkitektur. Den största ändringen blir CPU och GPU i samma kapsel och av vad vi hört tidigare så ska prestandan av GPUn vara riktigt bra i jämförelse med dagens integrerade lösningar från Intel. Processorerna kommer även att få en bättre Turbo Boost-funktion.

Samtidigt som den här informationen släpps så uppger Intel även att 21 stycken av de tidigare 45 nm-baserade processorerna från företaget kommer fasas ut, många av dem Core 2 Quad och Core 2 Duo.