RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.3°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Tegra 2 kommer ligga i fokus under CES 2011

Nvidia tror på sin tablet-plattform och dissar samtidigt iPad

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vi har inte sett mycket av Nvidias Tegra 2 ännu och det finns väldigt få produkter på marknaden i nu läget baserade på den plattformen. Det ser dock ut att ändras ganska snart och speciellt efter CES-mässan.

Digitimes rapporterar nu att Nvidias ARM-baserade plattform, Tegra 2, kommer att vara ett stort fokus för CES-mässan då flera tillverkare tänker visa upp bland annat tablet-modeller baserade på plattformen. Den informationen kommer från källor inom flera tillverkare i industrin.

Nvidia har redan fått in ordrar från många tillverkare där vi hittar bland annat Asus, Acer och Toshiba. Nvidias VD, Jen-Hsun Huang sade nyligen också att iPad inte är kraftfull nog men att Tegra 2 skulle rätta till det och rensa upp på tablet-marknaden.

Tegra 2 är populär hos flera andra tillverkare också och har fått förtur hos många företag jämfört med konkurrenternas Qualcomm, Broadcom och Marvels alternativ.

Motorola har nyligen också fått stöd från Google för den första tabletmodellen som ska använda Android Honeycomb. Även den modellen väntas basera sig på Tegra 2.