Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
46.1°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
44.0°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
91kg
+
Roger Åberg

Intel säger att IBMs optiska chip är intressanta men svåra att tillverka

Företagets egna modell är effektivare

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

IBM presenterade nyligen ett sätt att tillverka processorer som innehåller optiska kopplingar och Intel erkänner att konkurrentens sätt är intressant och framåtskridande men att företagets egen lösning är bättre när det gäller prestanda och tillverkning.

IBMs CMOS Integrated Silicon Nanophotonics kombinerar elektriska och optiska delar i samma chip. Den nya teknologin kan tillverkas utan behov för nya eller speciella verktyg i de produktionslinjer som ligger långt fram med dagens standard. I de här chipen kan kiseltransistorer sitta i samma lager som nanophotonics, alltså optiska delar.

Enligt IBM så lägger processen till endast några få steg till standard CMOS-tillverkning för att kunna inkorporera nanophotonics som modulators, germanium photodetectors och ultra-compact wavelength-division multiplexers.

Intel säger istället att genom att tillverka chipen med normala metoder som finns tillgängliga idag för att efteråt lägga till de optiska delar som behövs. Intel menar på att tillverkning av chip med optiska delar blir komplicerad genom att använda IBMs metod.