Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
30.9°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
89kg
+
Roger Åberg

Intel väntar sig omkring 35 Atom-tablets nästa år

Både hög och låg prestanda

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intels VD, Paul Otellini, sade under en konferens med investerare nyligen att under det kommande året ska över 35 tablets baserade på företagets Atom SoC släppas. Otellini sade också att världens största PC-tillverkare är väldigt intresserade av tablets med x86-teknologi.

35 enheter är ganska många jämfört med antalet populära tablets som finns på marknaden just nu där vi i stort sett bara har Apples iPad och Samsungs Galaxy Tab. När det gäller tablets baserade på Intels plattform så kommer det finns ett ganska varierat produktutbud.

Vi kommer att få se mer högpresterande modeller med operativsystemet Windows från Microsoft medan andra kommer att vara mindre och mer lättviktiga när det gäller både prestanda och operativsystem. Där kan vi komma att se till exempel Android eller MeeGo.

Alla de större tillverkarna som Asus, Acer, Dell, Fujitsu och Lenovo planerar att släppa tablets baserade på Intels plattform och det visar att den inte bara får stöd från industrin men att den även kan komma att bli en bra konkurrent till de lösningar baserade på ARMs processorer.

Otellini passade också på att säga några ord om att tablets äter upp försäljning av bärbara datorer och han påstår att så inte är fallet i nuläget. Han ser dem heller inte som ersättare till bärbara datorer utan som tillägg.