Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
44.5°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.4°
+
Frode Wikesjö
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

PC-tillvekare börjar titta på Tegra 2

Allvaret kommer under 2011

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nvidias Tegra 2 plattform har sett bra ut på papper väldigt länge nu men än så länge så är det väldigt tunt med enheter baserade på plattformen på marknaden. Digitimes rapporterar nu dock att flera av de stora tillverkarna kommer att släppa tablets baserade på Tegra 2 under 2011.

Bland de tillverkare som visat intresse för Nvidias tablet-plttform hittar vi Acer, Asus, Toshiba och Samsung, såväl som flera andra företag i både Kina och Europa. Informationen kommer som vanligt från källor inom industrin och det som ligger bakom intresset för Tegra 2 är två stora saker.

Dels så är det den kraftfulla grafiken som finns med i plattformen, vilken klarar av både Flash och 3D spel men också det attraktiva pris som Nvidia satt på plattformen. Med tanke på att 3D spel inte är något nytt för ARM-plattformen direkt så är det nog priset som lockar mest av de två.

Hursomhelst så är det här goda nyheter för Nvidia som företag och kommer hjälpa dem att ta sig in i ännu en marknad, något jag tror de verkligen behöver nu när många andra dörrar verkar stängas för dem.