Microsoft presenterar Surface Book 2
Kommer i 13,5" och 15" 
42.3°
+
André Stray
0
Hejdå John Dunsworth
Trailer Park Boys-skådespelare död vid 71 års ålder 
32.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
95kg
+
Roger Åberg

Första Sandy Bridge-processorerna till bärbart blir quadcore

Dualcore kommer i februari

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Här kommer lite mer nyheter om Sandy Bridge och bärbara datorer och det ser ut som att de första modellerna som ska släppas till bärbara datorer kommer vara quadcore-processorer.

Det är precis samma sak som Intel gjorde med den föregående Core 2010-serien av processorer och dualcore-varianterna släpptes senare och då med en annan tillverkningsprocess. Sandy Bridge kommer att använda samma tillverkningsprocess som dualcore Nehalem-processorerna, nämligen 32 nm-processen, men Intel kommer alltså fortfarande att köra på samma laneringsmetod som tidigare.

CNet avslöjar att under senaste konferensen med investerare så bestämdes det att quadcore-processorerna skulle bli de chip som släpps under CES-mässan och att dualcore-varianterna ska komma senare. En annan källa säger till CNet att dualcore-modellerna kommer att släppas någon gång under februari månad och att Intel inte vill att PC-tillverkare släpper någon information om dem.

De quadcore-processorer som kommer att släppas i och med Sandy Bridge kommer vara Intels första 32 nm quadcore-pocessorer i den mobila sektorn. De kommer helt säkert har lägre strömförbrukning än de tidigare Clarksfield-processorerna, vilka tillverkas med 45 nm-processen. Frågan är dock om datorer med de nya quadcore-modellerna kan få liknande batteritid som dagens Core i3/i5 datorer?