Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Nya ultratunna med Sandy Bridge kommer tidigt under 2011

Kan bli konkurrenter till nya MacBook Air

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Apple släppte mot slutet av det här året en ny 11,6" MacBook Air men det ser ut som att den snabbt kan få konkurrenter baserade på Sandy Bridge nästa år.

Digitimes rapporterar att Acer, Asus och Lenovo finns med på listan bland de företag som planerar nya modeller baserade på Intels nya Sandy Bridge-plattform i det ultratunna segmentet, vilka ska konkurrera med Apples nya MacBook Air. Det är dock oklart om datorerna kommer att rikta sig mot konsument eller företagssegmentet.

De tre tillverkarna planerar att släppa ulutratunna modeller mellan 13,3" och 14" med Sandy Bridge under första kvartalet 2011. 14"-modeller brukar ju normalt inte ligga i det ultratunna segmentet så där kan det röra sig om arbetsstationer eller mediadatorer.

Eftersom de nya Sandy Bridge-processorerna drar mindre ström då de är baserade på 32 nm-processen så är det ganska logiskt att förutsätta att även fler tillverkare kommer släppa nya ultratunna modeller baserade på samma processorer.

Som vi fick veta tidigare under december så kommer de första bärbara datorerna att komma med quadcore-processorer och platsar inte riktigt i det ultratunna segmentet. Det kommer istället röra sig om datorer för användare som söker maximal prestanda och skärmstorlekar av 15" och större.