Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Kina begränsar Voice over IP

Får endast köras via statliga telekombolag

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Folkrepubliken Kina verkar vara rädda för VoIP och har nu förbjudit sådana tjänster som inte är kontrollerade av de statliga telekombolagen.

Det betyder nu alltså att tjänster som Skype inte ska kunna användas utan man kan bara köra tjänster som erbjuds från China Mobile, China Telecom och China Unicom.

Enligt Bloomberg så har Ministry of Industry tillkännagett att de nu tar bort illegala telefontjänster på internet inom nationens gränser. Det står dock inte vad som anses som illegala telefontjänster eller några namn på företag. Dock finns det ett telefonnummer dit folk kan ringa och anmäla icke auktoriserade VoIP-tjänster.

Frågan är bara hur regeringen ska kunna reglera detta och man skulle kunna tänka sig att det först och främst gäller mindre bolag och inte stora internationella jättar som Skype. I Hong Kongs Morning Post rapporteras det dock att en anonym person inom ministeriet säger att det är endast de tre statliga bolagen som kommer att få tillstånd att köra VoIP-tjänster som länkar telefoner och datorer.

En taleskvinna för Skype har dock sagt att företaget just nu har verksamhet i Kina men ännu inte hört något från staten om att de sysslar med olaglig verksamhet.