Extrem överklockning visar tecken på defekter hos vissa LGA 1155-moderkort

PC / Övrigt

Under förra året har det tydligen kommit en del rapporter som säger att vissa komponenttillverkare för LGA 1156-sockeln inte höll tillräckligt god standard och kunde ha vissa defekter.

En del sidor som gjorde recensioner av LGA1156-baserade kort hittade att om man hade kört överklockning med korten och höjt spänningen så kunde det orsaka att vissa pinnar i sockeln brändes och det i sin tur kunde göra att både processorn och moderkortet blev skadade. Orsaken såg ut att vara att det blev kortslutning mellan pinnar där det uppstod elektriska bågar.

Moderkortstestare som TechReaction.net har nu upptäckt att samma defekter även kan finnas i de nya LGA 1155-korten, alltså Sandy Bridge-baserade P67-moderkort. Webbsidan skriver om det i sina tester av Gigabytes GA-P67A-UD4 och GA-P67A-UD7, men Gigabyte har dock ännu inte lämnat något svar på artikeln.

LGA 1155 och LGA 1156 är väldigt lika fysiskt sätt. TechReaction skriver också att även om det är endast under extrema förhållande som det här uppstår så skulle det kunna hända med stabila överklockade maskiner som är igång under en längre tid.

via techPowerUp! www.techreaction.net +

Snake kommer till smartphones

Mobil / Mjukvara

Om du inte är tokigt ung så har du antagligen någon gång i ditt liv spelat Snake på en Nokia 3210 eller liknande äldre mobiltelefonmodell och nu meddelar spelföretaget developer Rumilus Design att man tillsammans med Snakes skapare Taneli Armanto tagit fram en version av Snake till smartphones.

Spelet kommer att kallas för "Snake Rewind" och även om det inte framkommer i dagsläget handlar det antagligen om ett så kallat freemiumspel som är gratis att ladda ner men där användaren kan köpa till exempel frukter, egenskaper och annat via in-app-purchase.

Snake Rewind släpps till iOS, Android samt Windows Phone den 14:e maj. I klippet ovan hittas en teaser för spelet.

www.theguardian.com +

Rogue Legacy släpps till Xbox One i slutet av maj

Spel / Multiplattform

Ett släppdatum för Rogue Legacy har nu presenterats för Xbox One och spelet anländer den 27 maj. Tidigare har vi fått veta att spelet även kommer att släppas till Playstation 3 och Playstation 4 den 30 juli.

www.idatxbox.com +

Sharp släpper tv med inbyggd Roku

Pryl / TV

Elektronikmakarna Sharp hoppar i säng tillsammans med Roku och släpper två nya modeller med Rokus streamingfunktioner. Det gör att Sharp blir den fjärde tv-makaren som hoppar på Roku-tåget tillsammans med Hisense, TCL och Insigna.

Sharps Rokumodeller kommer endast att säljas på Best Buy till en början och 43-tummaren kommer att kosta 379 dollar och 499 dollar får man lägga ut för 50-tummaren. Tv-apparaterna har LED-displayer och kör upplösningen 1080p.

Eftersom Roku inte är allt för stort utanför USA så kommer troligtvis inte Sharps Roku-berikade tv-apparater att dyka upp i Sverige inom en snar framtid. Det vore om något svensk operatör väljer att göra som Comhem gjorde med Tivo och lansera tjänsten 10 år för sent.

www.theverge.com +

Volvo presenterar en sportigare version av V40

Bil / Volvo

Med V40 R-Design som grund presenterar Volvo nu en specialversion av modellen i begränsad upplaga. Carbon Edition är namnet och den har tuffats till med lite kolfiber, sportchassi, takvinge, svarta 19-tumsfälgar och svarta avgaspipor. På insidan får man nubuckklädsel och röda säkerhetsbälten. Förutom utseendet blir det här också den första Volvon med den nya Polestar Performance-optimeringen. I T5 Drive-E-utförandet levereras 253 hästar och 400 Nm.

Orderböckerna öppnar den här veckan och på prislappen står det 369 900 kronor.

www.volvocars.com +
Sportiga Volvo V40 Carbon gör entré

Nu lanserar Volvo Cars en begränsad upplaga av specialmodellen Volvo V40 Carbon Edition. Den erbjuder sportig design i kombination med högteknologiska material.
Carbon Edition-serien, som bygger på Volvo V40 R-Design, har flera nya snygga designdetaljer som ger ett unikt utseende.

- Med V40 R-Design Carbon Edition har vi skapat en bil som är både uppfriskande högteknologisk och sportig. Det är en begränsad upplaga som riktar sig till kunder som vill skilja sig från mängden, säger Anders H. Gustavsson, Vice President Special Products på Volvo Car Group.

Hela taksektionen och några mindre designelement som spegelkåpor och tröskeldekor är de kolfiberkomponenter som ger bilen en unik kombination av högteknologisk innovation och sportig design.

Carbon Edition-serien har ett lågt sportchassi, en tillbehörs takspoiler som tillbehör, unika svarta 19-tums fälgar och svarta slutrör, unika detaljer i högblank svart och parkeringshjälp fram och bak med havautomatisk parkeringsassistent. Interiören har nubuckklädsel som standard och de röda säkerhetsbältena ger interiören det där lilla extra.

En annan världsnyhet för V40 Carbon Edition är att modellen blir den första med nya generationen Polestar Performance-optimering som standard. Här introduceras ett nytt koncept där hela drivlinan är optimerad: motor, växellåda och gasrespons. Motorn är optimerad för att leverera mer effekt och körbarhet i mellanregistret, gasresponsen är finkalibrerad för att ge bättre motorrespons och växellådan växlar snabbare samt smartare vid aktiv körning för en bättre körupplevelse.

I Sverige erbjuds T5 Drive-E-drivlinan med en perfekt balans av effektiv prestanda. Effekten är 253 hästkrafter och vridmomentet är 400 Nm.

På Sverigemarknaden ingår dessutom följande utrustning som standard:
Ljudanläggning Premium Sound med Harman/Kardon, 7" färgskärm
Keyless Drive
Volvo On Call
Parkeringsvärmare med tidur
Mörkt tonade, 19 procent bakre rutor, bakdörrar samt runt lastutrymmet
Växlingspaddlar till läderklädd 3-ekrad ratt
Innerbackspegel, automatiskt avbländande
Nivåsensor till Volvo Guard-larmet
Eluppvärmt baksäte, yttre positioner
Förberedelse för Backkamera

Volvo V40 Carbon Edition kommer att kunna beställas på utvalda marknader under våren. I Sverige öppnas orderböckerna vecka 19. Då finns bilen också tillgänglig i applikationen Bygg din bil. Priset ligger från 369 900 kronor

Modd i GTA V gör så att du kan skjuta bilar

Spel / PC

Igår berättade vi att det kommit rapporter om att spelare som använder moddar, så väl online som offline, i GTA V riskerar att bli bannade från onlineläget av Rockstar. Därför rekommenderar vi er att inte hoppa de galna och roliga moddar som tagits fram.

Men, det går ju fortfarande bra att titta på när andra spelar med sina moddar. Som den ni kan se i videon ovan och nedan där spelare skjuter bilar istället för kulor. Väldigt... förödande. Och dyrt.

Nedan hittar ni också ett bonusklipp på en annan modd nämligen Pedestrian Riot som först dök upp i GTA San Andreas. Vad det går ut på? Alla i din omgivning har tillgång till ett vapen och vill gärna skjuta dig.

steamed.kotaku.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen