Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
31.5°
+
André Stray
0
Rykte Northvolts batterifabrik etableras i både Skellefteå och Västerås
Tillverkning i Skellefteå och utveckling i Västerås 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
84kg
+
Roger Åberg

"Nvidias Tegra 2 är bra"

Texas Insruments prisar konkurrenten

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är mycket Tegra 2 nu och mer kommer det att bli under våren då fler tillverkare ska släppa sina modeller baserade på Nvidias Tablet-plattform. Vi kommer att se produkter från bland annat Acer, Asus och Toshiba, vilka kan bli starka konkurrenter till iPad då de kommer ha bättre prestanda.

Även några av Nvidias konkurrenter inser att plattform verkligen är bra och Texas Instruments sade nyligen till CNet News att Tegra 2 är riktigt bra. Det är också ord man kan tro på då TI har licensierat teknologi från ARM sedan 1993.

Det var på svar på en fråga från en analytiker som Ron Slaymaker från TI sade att Nvidia ska ha credit för att de varit först ut med en dualcore-processor i riktiga applikationer. De ledde med två-tre månader över OMAP 4-produkter och att vara först till kunder som vill testa tablet-marknaden gör dem stora.

Slaymaker sade dock att TI haft testexemplar på en dualcore Cortex A9-processor ute redan för ett år sedan och är nu i läget att skeppa dem till kunder som vill basera sina tablets på OMAP 4. Det gör att Nvidia fortfarande har en ledning men att TI inte är helt ute ur leken och RIMs PlayBook kommer bli en av de tablets som kommer med en OMAP 4-processor.