Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.5°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

Lenovo och NEC bildar nytt företag

Kommer att verka på den japanska marknaden

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under förra veckan skrev jag om att Lenovo var intresserade av vissa delar av det japanska företaget NEC. Det handlade först och främst om den PC-produktion som det japanska företaget har och nu står det klart att de två stora företagen kommer bilda en "strategisk allians".

Lenovo, vilket man väl får säga är den bäst kända datortillverkaren i dagsläget, kommer alltså att bilda ett samarbete med NEC på den japanska marknaden. Det är en marknad som idag är världens tredje största. Ett nytt företag kommer att bildas, vilken kommer heta NEC Lenovo Japan Group, och där kommer Lenovo att ha 51 % medan NEC får 49 %.

NEC får dock rätten att välja den första personen som ska beträda VD-positionen i företaget och det kommer bli Hideyo Takasu. Lenovo kommer också att betala NEC 175 miljoner dollar och andra formaliteter i avtalet väntas vara klara mot slutet av juni i år.

Hur det här kommer ändra läget för konsumenter är inte klart i nuläget men båda företagen kommer fortsätta att sälja produkter under respektive märke. Samarbetet verkar alltså främst ske på högre ort och då främst ekonomiskt.