Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
63.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Försäljning av tablets väntas öka stort i år

Upp med 200% enligt DisplaySearch

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är många som tror på tablets i år och nu kommer en av analytikerfirmorna med sin prognos för hur stor ökningen antagligen kommer att bli. Hittills så har Apples iPad varit ensam på marknaden, med undantag för några konkurrenter, men under våren kommer det att lanseras ett stort antal produkter inom segmentet.

Marknadsundersökningsfirman DisplaySearch säger nu att tablet-segmentet kan växa med nästa 200 % under året, vilket skulle resultera i omkring 56 miljoner sålda enheter. Totalt sett kommer den mobila PC-sektorn att växa till 172 miljoner enheter fram till år 2014, vilket står för en ökning med 35 %. Tillväxten kommer inte att vara lika stor sett över hela perioden och siffrorna inkluderar även notebooks och mini-notes.

DisplaySearch har också tittat på de olika delsegmenten inom den mobila sektorn och tror att 7" och 10" (standard och widescreen) kommer att vara de dominerande storlekarna som används av tillverkare i nya produkter under de kommande åren.

Många var ganska chockade av att Apple använde sig av ett 4:3-format på sin iPad och det har skapat en debatt om vilket format som passar sig bäst i tablets. De flesta enheter som ska lanseras kommer dock att använda sig av ett widescreen-format.