USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Vi har passerat 295 exabytes i lagrad data

Ändå något gamla siffror

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

BBC rapporterar om en studie som gjordes under 2007 och som nu publicerats i tidsskriften Science säger att vi då hade lagrat 295 exabytes data.

att veta hur mycket 295 exabytes är kan vara svårt på rak arm, men om vi översätter det i 295 miljoner terabytes, eller 295 miljarder gigabytes blir det lättare att hantera. Mängden data inkluderar dock inte bara PC-datorer utan det är totalt 60 lagringsteknologier inräknade. Bland dessa hittar vi DVD-skivor men även böcker.

Studien demonstrerar inte bara ökningen av hur mycket data som lagrats det senaste årtiondet men också att vi övergått från analoga format som videokassetter till digital lagring. Vid år 2000 så låg omkring 75 % av vår lagrade data fortfarande ligger i analoga format medan 94 % var digital vid 2007.

Studien har även tittat på fler områden och säger att global beräkningskapacitet har ökat med 58 % per år under de senaste två årtiondena. Storleken av hårddiskar har ökat med omkring 50 ggr sedan PC-datorer började ha en effekt på siffrorna i studien.