Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.4°
+
Emmy Zettergren
0
Män berättar om sextrakasserier under hashtaggen #ihave
Systerkampanj till #metoo 
32.7°
+
Frode Wikesjö
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
87kg
+
Roger Åberg

AMD kan vara till salu igen

Dell är möjlig köpare

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nu kommer det återigen rykten om att AMD kan vara till salu och den här gången är det datortillverkaren Dell, världens nu tredje största inom industrin, som kan vara den potentiella köparen.

Det är Patrick Wang, en analytiker hos Wedbush Securities, som kommer med ryktet. Han säger att i nuläget finns det ingen riktig ledning hos AMD och att det skapar ett långsökt men inte helt osannolikt rykte att företaget kan köpas upp av någon.

Under den senaste en och en halv månaden så har AMD förlorat sin både VD, COO och ledande strateg inom företaget. Just nu är Thomas Seifert, CFO, tillförordnad VD tills någon tar över då han själv inte vill ta över posten som VD. AMDs marknadsandelar har också sjunkit stadigt under flera år och företaget blev endast lönsamt under 2009 efter att ha gått med stora förluster sedan 2006.

Rykten om att någon ska köpa AMD kommer ganska ofta men har aldrig visat sig sanna. Nu är det alltså många som tror på Dell, men man ska ändå tänka på att Dell är ett företag som knappt utvecklar någonting själva. De har dock köpt upp ganska många företag under senare tid så det är ändå inte helt omöjligt att de även skulle kunna köpa upp AMD.