Microsoft presenterar Surface Book 2
Kommer i 13,5" och 15" 
42.3°
+
André Stray
0
Hejdå John Dunsworth
Trailer Park Boys-skådespelare död vid 71 års ålder 
32.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
95kg
+
Roger Åberg

Tegra 3 blir inte baserad på 28 nm

TSMC kan inte få ut tillräckligt stora volymer

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under veckan presenterade Nvidia efterträdaren i plattformsserien Tegra. Chipet som kommer att driva Tegra 3 går nu under den stålmannen-inspirerade namnet "Kal El" kommer att vara en quadcore-variant som skulle varit producerad med 28 nm-teknik.

Just på grund av att Tegra 3 skulle varit baserad på 28 nm-processen har skapat vissa problem och skulle gjort att plattformen inte kunde lanserats i år. Detta då Nvidia säger att TSMC, vilka tillverkar chipen åt Nvidia, inte kan leverera tillräckligt stora volymer för en storskalig lansering. Istället beslutar sig nu Nvidia att tillverka Tegra 3 med 40 nm-teknik.

Många trodde tidigare under veckan att produkter baserade på Tegra 3 skulle finnas ute på marknaden under början av hösten och efter Nvidias beslut att gå tillbaks till planer för 40 nm kan det nu bli möjligt.

"Kal El" kommer att vara baserat på fyra stycken Cortex A9-kärnor tillsammans med en GeForce grafikprocessor med tolv stream-processorer. Den kommer också att ha nya skärm och videomotorer som ska klara av att spela upp Bluray samt stereo 3D. Andra specifikationer som klockfrekvenser, strömförbrukning och storlek av chipet är ännu inte kända.