Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.4°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
79kg
+
Roger Åberg

Dålig tillgång på AMDs Fusion-chip

TSMC lyckas inte trycka ut tillräckligt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD lanserade under början av året de första Fusion-APU:erna, vilket betyder att vi för första gången ser produkter som integrerar CPU och GPU under samma tack från företaget. De första chipen baserar sig på Bobcat mikroarkitekturen men det verkar som att TSMC som tillverkar chipen åt AMD inte riktigt hänger med efterfrågan.

AMD har på en och en halv månad nu lyckats sälja omkring en miljon Fusion-chip men på grund av stort intresse från datortillverkare och moderkortstillverkare har det blivit brist.

På grund av bristen på AMDs första Fusion-chip så är det svårt att hitta produkter i C- och E-serierna på den amerikanska och europeiska marknaden. Det är alltså båda chipen, Ontario och Zacate, som drabbats, vilka har en eller två x86-kärnor kopplat med en DirectX 11-kompatibel Radeon HD 6000-grafikkärna.

Det är i dagsläget oklart hur många APU:er som AMD har beställt av Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. AMD rapporterar dock att man hoppas att kunna lägga beslag på hela kapaciteten av TSMCs nya 300mm fabrik för att lösa den dåliga tillgången på komponenter.