Det här är Polestar 1!
Den roligare versionen av Volvo... 
41.0°
+
Roger Åberg
0
Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
46.1°
+
Roger Åberg
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
91kg
+
Roger Åberg

Intel vill standardisera allt-i-ett datorer

Vill göra mini-ITX standard

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel som ju är världens största tillverkare av datorchip, vill tillsammans med ett antal partners standardisera komponenter för allt-i-ett datorer. Om detta går igenom så kommer sådana system att bli billigare i framtiden.

Intel samarbetar med bland andra Elitegroup Computer Systems (ECS), Mitac International och MicroStar International (MSI) i ett försök att göra mini-ITX till standard i allt-i-ett datorer. På grund av detta så kommer produktionskostnaderna för sådana system att sjunka och det kommer bli billigare för slutkonsumenten.

Även om Intel lyckas få igenom en standard för allt-i-ett datorer så är det dock inte så troligt att alla kommer följa den. Tillverkare har haft sådana system på marknaden ett tag nu och den typen av produkter är kraftigt beroende på en bra design istället för standarder. Detta gör att det är designen och inte standarder som gör dem billigare.

Om mini-ITX skulle bli standard för allt-i-ett datorer så kan det medföra en del nackdelar. Många system vill fortfarande ha ett dedikerat grafikkort i MXM-formfaktor, alltså samma som används i bärbara datorer, men sådana finns det inte stöd för i mini-ITX plattformen. Detta kommer göra det svårare för tillverkare att integrera dedikerade grafikprocessorer.