Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
59.9°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.9°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Vissa kommande tablets kommer kosta under 500 dollar

Acer, Dell och HP sätter lägre prislappar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Någonting som är väldigt viktigt för kommande tablets är att de hamnar i rätt prisläge för att klara sig bra på marknaden och nu när vi står inför en lansering av en hel del produkter som ska komma ut på marknaden under andra halvan av året dyker det upp en prislista som ger lite information om läget inför framtiden.

Det ser ut som att majoriteten av 10"-paddor från företag som Acer, Dell, HP, HTC och Toshiba kommer att hamna någonstans mellan 450-500 dollar. Den informationen kommer från en prislista som en av de större försäljarna på den amerikanska marknaden tagit fram. I stort sett alla modeller på listan kommer att drivas av Googles operativsystem Android.

Listan visar på kommande lanseringar som börjar redan den här månaden medan de flesta ligger i juni och de produkterna kommer troligen ut på marknaden under juli eller september månad. Att många ligger i juni månad talar för att även årets Computex-mässa kommer vara fylld med tablets, precis som förra året. Om inget oförutsett händer kommer jag att vara där även i år för att avlägga rapport om vad som komma skall.

Inget av de företagen som är med på listan har gett någon kommentar angående informationen och priset kan ju säkerligen komma att ändras framöver. Ska man återigen jämföra med Apples iPad och iPad 2 så är priset ganska snarlikt, vilket innebär att produkterna måste innehålla något som är drastiskt bättre för att ta marknaden med storm.