Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.6°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.3°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
77kg
+
Bobby Green

Intel licensierar Lucids Virtu

Kommer till vissa H67 och Z68-moderkort

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

PC-entusiaster brukar inte direkt välja moderkort som tillverkas av Intel själva men det kan ändras då vissa av företagets kommande moderkort med chipseten H67 och det nya Z68 ska få tillgång till LucidLogix Virtu-mjukvara.

Mjukvaran Virtu gör ju så att man kan använda Quick Sync video transcoding-funktionen som finns i den integrerade grafikkärnan i Sandy Bridge-processorerna, fast med ett dedikerat grafikkort.

I nuläget så finns Virtu tillgängligt för alla med ett H61 eller H67-chipset på sitt moderkort som ett 30-dagars demo. Intel kommer alltså att licensiera mjukvaran för vissa av företagets produkter och andra tillverkare kommer säkert att följa efter då Z68 nu är nära lansering.

Att Virtu kommer licensieras till Z68-moderkort avslöjar att chipsetet inte blir så öppet som man först trott. Det var väntat att Z68 skulle tillåta det som Virtu nu gör möjligt, fast då utan mjukvara, samt att K-seriens processorer skulle kunna överklockas utan begränsningar, något som i dag bara är möjligt på P67-moderkort.