Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.6°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Facebook gör sina datacenter "Open Source"

Använder nya servrar designade av HP och Dell

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Facebook har blivit ett ganska unikt fenomen på webben och idag så är ungefär en på sex anslutna till webbsidan och av dem så använder omkring hälften sidan dagligen.

Under förra veckan tillkännagav Facebook att de nu tänker göra ett stort engagemang när det gäller Open Compute Project och gör i stort sett allt vad gäller datacenter och servrar "open source"

Det hela börjar med nya servrar, vilka är omkring 50 % högre än normala rack-monterade servrar. Det gör att man får in större fläktar men det behövs inte så många och sänker strömförbrukningen till 2-4 % istället för 10-20 % av totala förbrukningen.

Den energi man sparar används istället för att processa data från internet. Det görs i de 12- eller 8-kärniga Magny Cours-processorerna från AMD, vilka sitter tillsammans med AMDs SR5650 chipset och kan ha upp till maximalt 192 GB RAM. Det finns även en annan modell som använder Intels Xeon 5500- eller 5600-serie med Intel 5500-chipsetet och upp till 144 GB minne.

De här systemen har designats av HP och Dell och ska kunna sättas ihop på omkring 3 minuter tack vare komponenterna som enkelt kan tryckas på plats.

För att läsa mer om Facebooks open source-projekt omkring servrar kan ni följa länken nedan.

via Daily Tech dailytech.com +